Fotó: O. Jakócs Péter

Galéria

Dr. Áder János Köztársasági Elnök úr látogatása

2018. április 25-én Alapítványunk 25 éves jubileumi ünnepségén az a megtiszteltetés érte közösségünket, hogy Dr. Áder János Köztársasági Elnök úr velünk ünnepelt és egy előadást is tartott az ünnepségen résztvevőknek.

Elnök Úr a következő sorokat írta emlékül számunkra:

"Kultúrát nem lehet örökölni.

Az elődök kultúrája egykettőre

elpárolog, ha minden nemzedék

újra meg újra meg nem szerzi magának." (Kodály Zoltán)

Isten éltesse a 25 esztendős Magyar Műhely Alapítványt,

ahol a kultúra, a műveltség egyszerre személyes érték és közösségi feladat.

2018. április 25. Dr. Áder János

Koszorúzás Kálóczy Lajos emlékére Mindzsentpusztán

2019. június 21-én a Kálóczy Emlékbizottság (melynek Alapítványunk is tagja) ünnepélyesen megemlékezett Kálóczy Lajos születésének 200. évfordulójáról Mindszentpusztán. Az ünnepi Szent Misét követően megkoszorúzták Kálóczy Lajos síremlékét. Az ünnepségen jelenlétével megtisztelte közösségünket Dr. Kövér László a Magyar Országgyűlés Elnöke. A rendezvényt követő állófogadáson Elnök úr a következő gondolatokat írta Alapítványunk emlékkönyvébe:

"Ezer esztendeje annak,

Hogy a magyarok itt laknak.

Most akarják az irigyek kiirtani,

De az Isten, a JóIsten nem engedi."

Kálóczy Lajosra, a hazafira emlékezve kívánom e közösségnek és a Magyar Műhely Alapítvány támogatóinak, hogy az előttünk álló időkben is legyenek jó eszközei a Történelem Urának nemzetünk megtartásában.

2019. június 21. Dr. Kövér László

Az "Emlékezet-tornyának" és a "Magyarság Harangjának" szentelésén jártunk Lakiteleken

"A Nemzeti Összetartozás Napján, 2020. június 4-én délután avatták fel az Emlékezet-tornyát és szentelték meg az abban elhelyezett „Magyarság Harangját” Lakiteleken, a Nemzeti Művelődési Intézet székházának tetőteraszán.

A megvalósuló székházavatás két elemét, a nemzet összetartozását jelképező Emlékezet-tornyát, s az abban elhelyezett „Magyarság Harangját, 2020. június 4-én, szűk körű megemlékezés keretében avatták fel, csatlakozva a Nemzeti Összetartozás Napja eseménysorozatához."1

Az Ünnepségen részt vett Alapítványunk képviseletében Szabó Gyula Plébános úr, Alapítványunk elnöke és Szepesi Gergő irodavezető.

1: forrás: nmi.hu

A martosi Szabadegyetemen jártunk.

Alapítványunk elnöke, Szabó Gyula Duray Miklós felvidéki magyar politikus, író és egyetemi tanárral beszélgetett a jövőben együttműködés lehetőségeiről.

Hírek

Programok

Kérjük, hogy tisztelje meg alapítványunkat azzal, hogy személyi jövedelemadójának 1%-át alapítványunk rendelkezésére bocsátja.

A kedvezményezett adószáma: 18525254-1-08
A kedvezményezett neve: Magyar Műhely Alapítvány

A rendelkezés csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a borítékon az Ön nevét, lakcímét és az adóazonosító jelét pontosan tünteti fel.

Adó 1%

Értesüljön elsőként akcióinkról, újdonságainkról

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése

Bezár