Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Projekt azonosító: GINOP-3.3.3-17-2017-00011
Cím: (Nyitott szemmel a világban – A digitális világ megismertetése a vidék lakosságával)
A projekt támogatási intenzitása: 90%

2019. január 31.

 

A mezőörsi Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány 2019. január végén sikeres zárta a „Nyitott szemmel a világban – A digitális világ megismertetése a vidék lakosságával” című projektjét. A GINOP-3.3.3-17 kódszámú program révén az alapítvány, mint kedvezményezett 9.874.650,- forintos vissza nem térítendő pályázati forrás segítségével valósította meg az internethasználattal, azaz a digitális eszközök és szolgáltatások népszerűsítésével kapcsolatos rendezvényeit és eszközbeszerzéseit. A támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2018. február 1. és 2019. január 31-e között valósult meg, melynek célcsoportja a 45 év feletti lakosság, a vidéken élők és az álláskeresők. A 9,87 millió forint európai uniós támogatás segítségével a digitális eszközök és szolgáltatások népszerűsítésével kapcsolatos előadások, prezentációk, tematikus helyi rendezvények és kitelepülések kerültek lebonyolításra Mezőörs, Pér, Bársonyos, Nyalka és Pannonhalma településeken. A komplex események célja, hogy a digitális világból kimaradó állampolgárok érzékenyítésével tegye nyitottá őket a digitális eszközökkel és szolgáltatásokkal való megismerkedésre, és ösztönözze őket, hogy tegyenek lépéseket a digitális kompetenciáik fejlesztése érdekében.
A projektnek, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg a Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány és együttműködő partnere közreműködésében, számos érintettje volt, akik hasznos és tartalmas időt töltöttek el a digitális világ megismerésének jegyében.
A pályázó szervezet a nagy sikerre való tekintettel az elkövetkezendőkben is hasonlóan színes programokkal várja az érdeklődőket.

További információ kérhető:
Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány
Cím: 9097 Mezőörs, Fő utca 77.
Telefon: +36 96/587-002
E-mail: iroda.mma@gmail.com