Köszöntő

Üdvözöljük honlapunkon!

A Magyar Műhely Általános Művelődési Központ 1999 óta működik. Fenntartója a Magyar Műhely Alapítvány, amely független, civil kezdeményezés. Az alapítvány felismerte és vallja, hogy a diákok esélyegyenlőségének és tehetségének gondozása érdekében a kistelepüléseken van a legtöbb tennivaló, és célként vállalta Mezőörs és környéke fiataljainak tehetséggondozását. Ennek érdekében működteti a Magyar Műhely Általános Művelődési Központ keretein belül általános iskoláját és gimnáziumát.

HírekÖsszes hír >>

Rendkívüli felvételi eljárás

2019. május 08.

Rólunk:
Intézményünk a 2018/2019-es tanévben kezdte meg 20. tanévét. Alapítványi fenntartású tandíjmentes magániskola. Gimnáziumunk célja, hogy a diákok ökumenikus keresztény és nemzeti értékekre építve, környezettudatos gondolkodásra nevelve művelt emberré, kiegyensúlyozott személyiséggé váljanak.

A képzés jellemzői:
Gimnáziumunk országos beiskolázású. Többcélú intézményként saját általános iskolánkból is fogadjuk tanulóinkat. Várjuk más iskolák azon diákjait, akik vállalt értékeinkkel elfogadóak, kis osztályközösségben, befogadó környezetben szeretnének magas szintű tudást szerezni. Az értelmi intelligencia fejlesztése mellett hangsúlyos az érzelmi intelligencia fejlesztése is. A közösségi szolgálat, mely az érettségi egyik feltétele, a 2013/2014-es tanévtől diákjaink részére az alapítványnál és az intézményben is teljesíthető.

Tagozatok, továbbtanulási lehetőségek:

0001-es kód: 4 évfolyamos+ 1 évf. nyelvi előkészítő angol nyelvből gimnáziumi kerettanterv:
első idegen nyelv az angol nyelv, második idegen nyelv a német nyelv. Az első idegen nyelvből az első évfolyamon heti 18 órát tartunk. További tantárgyak magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem társadalom és állampolgári ismeretek, informatika, családi életre nevelés (közösségi óra), testnevelés. A második idegen nyelvet a következő évfolyamtól heti 3 órában oktatjuk. A képzés elsődleges célja a felsőfokú tanulmányokra való felkészülés. Alapos nyelvi felkészítés mellett belső vizsgákkal szeretnénk tanulóinkat ösztönözni a minél előbbi sikeres nyelvvizsga letételére. A magas szintű nyelvi képzésre a Hatos Nyelviskolával történő együttműködésünk is garancia. A középszintű érettségire való felkészítés mellett emelt szintű felkészítést is nyújtunk.


A felvétel feltétele: Írásbeli, szóbeli felvételi vizsga nincs. Szóbeli elbeszélgetésre minden jelentkezőt behívunk. Kézzel írt önéletrajzot és a 8. osztályos ellenőrző könyvet is kérjük. A 0001-es kódú képzésre azon tanulók jelentkezését várjuk, akik elkötelezettek az idegen nyelv (angol) tanulása iránt.
A felvételi kérelmek elbírálása: az általános iskola 7. osztály tanév végi, és a 8. osztály félévi tanulmányi eredmény és a szóbeli elbeszélgetésen szerzett benyomás alapján történik.

 

Tovább >>

Felvételi elbeszélgetés

2019. február 26.

Tisztelt Szülők!
Kedves Jelentkező Tanulók!


Gimnáziumunkba jelentkező tanulók szóbeli elbeszélgetésére 2019. március 13-án kerül sor. A pontos időpontról írásban tájékoztatjuk Önöket.

Tovább >>

Minisztériumi dicsérő oklevelek átadása

2018. november 26.

 

Rehák József és Boncz Tamás pedagógusok 2018. október 23-ai ünnepség keretében munkájuk elismeréseként az EMMI minisztériumi dicsérő oklevelét vehették át.
Kollégáinknak ez úton is szívből gratulálunk, további sikeres munkát, és jó egészséget kívánunk!.
 

 

 

Tovább >>

Magyar nyelv napja

2018. november 26.

2018. november 13-án a Magyar Nyelv Napján rendhagyó magyar órákon ismerkedtünk ősi magyar nyelvünkkel. A felső tagozatosok Kiss Dénes nyelvész, költő előadását nézték meg a magyar nyelv szógyök szerkezetéről.
A gimnazisták interjút hallgattak meg Papp Gábor művészettörténész, magyar nyelv és irodalom szakos tanárral,melyben a magyar nyelv ősiségét bizonyító adatokról, álláspontokról beszélt, és osztott meg érdekességeket.
 

 

Tovább >>

Béri Balogh Ádám ösztöndíj

2018. november 21.

Három tanulónk - Gyönge Máté, Őri Petra és Szekula Szidim - nyerte el Béri Balogh Ádám ösztöndíjat, melynek átadó ünnepsége 2018. november 16- án volt a Stefánia palotában, Budapesten. Az ösztöndíj összege a katonai illetményalap 33%- a, havi 52025 Ft. Elnyerésének feltétele a katonai alapismeretek tanulása, legalább 4,5 tanulmányi átlag, jeles magatartás és szorgalom eredmény, illetve legalább jó testnevelés érdemjegy. Az átadás keretében Gáspár Laci énekelt, az esemény állófogadással zárult. Gratulálunk sikerükhöz!

 

     

Tovább >>

EseményekÖsszes esemény >>

Farkas Bertalan előadása

2017. április 19.

Nagy megtiszteltetés éri iskolánkat, ugyanis ellátogat hozzánk Farkas Bertalan Tábornok úr, az első magyar űrhajós.

Farkas Bertalan előadásának időpontja: 2017. április 26. szerda 10 h

Az előadás helyszíne: Magyar Műhely ÁMK Aula épület

Az előadás nyilvános, mindenkit szeretettel várunk!

Tovább >>