Köszöntő

Üdvözöljük honlapunkon!

A Magyar Műhely Általános Művelődési Központ 1999 óta működik. Fenntartója a Magyar Műhely Alapítvány, amely független, civil kezdeményezés. Az alapítvány felismerte és vallja, hogy a diákok esélyegyenlőségének és tehetségének gondozása érdekében a kistelepüléseken van a legtöbb tennivaló, és célként vállalta Mezőörs és környéke fiataljainak tehetséggondozását. Ennek érdekében működteti a Magyar Műhely Általános Művelődési Központ keretein belül általános iskoláját és gimnáziumát.

HírekÖsszes hír >>

A tanév fontos időpontjai, programjai

2017. október 04.

A Magyar Műhely ÁMK munkaterve a 2017-18-as tanévre vonatkozóan itt olvasható.

Tovább >>

Az Oktatási Hivatal felhívása

2017. március 16.

Kedves Szülők!

Az alábbiakban olvashatják az Oktatási Hivatal felhívását!

A tragikus veronai buszbaleset után a kormány megvizsgálta, hogy szükség van-e a jogszabályok szigorítására. A kabinet azt szeretné elérni, hogy hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. A lehetséges szigorításokról a kormány szeretné kikérni a magyar állampolgárok véleményét. Ennek érdekében internetes konzultációt indított az ügyben, melyet az alábbi linken érhetnek el: https://konzultacio.kormany.hu/. Szeretnénk, ha minél több szülő mondaná el véleményét. Éppen ezért arra kérjük Önt, hogy hívja fel a szülők figyelmét a konzultációra. (Levelünkhöz egy levéltervezetet is csatoltunk, szíves felhasználásra.)

Közreműködését előre is köszönjük.

Üdvözlettel:
Oktatási Hivatal

Tovább >>

Szép eredményt értünk el a matekversenyen

2017. január 26.

Szép eredményt ért el iskolánk 3. osztályos diákja, Bakó Csenge a Holenda Barnabás Matematika Versenyen. A megmérettetésre az 1-3. évfolyamból több, mint 1400-an jelentkeztek. Csenge korosztályában a mintegy 450 versenyzőből egyéni 7. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Boncz Tamás.

Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez!

                      

Tovább >>

Népfőiskolai előadások

2017. január 12.

Népfőiskolai előadás

A következő népfőiskolai előadás időpontja:

2017. április 27. 17 h PannonTájegység Vállakozók Egyesületének következő alkalma

2017. május 3. 15.30 h Németh Zsolt előadása. Téma. A Felvidék legkülönlegesebb Árpád-kori templomai. 

2017. február 15. 15.30 h

Előadó: Kovács Norbert Cimbi
A Veszprém megyei Kiscsősz Népfőiskola vezetője

Az előadás témája: Népfőiskolai munkásságuk, táncoktatás.
 

Tovább >>

Nyílt nap a Magyar Műhely ÁMK gimnáziumában!

2016. november 08.

Meghívó

Szeretettel hívjuk és várjuk
7. és 8. osztályos tanulókat és szüleiket

A MAGYAR MŰHELY ÁMK Gimnáziumának

2016. november 16-án (szerda) 17 órakor tartandó
Nyílt napjára


Az általános tájékoztatón bemutatjuk gimnáziumunk meghirdetett tagozatait.


2016. november 23-án (szerda)

Látogatható gimnáziumi tanórák
• 2. óra (8.45-től)
• 3. óra (9.50-től)
• 4. óra (10.45-től)


Várjuk megtisztelő érdeklődését!
 

Tovább >>

EseményekÖsszes esemény >>

Farkas Bertalan előadása

2017. április 19.

Nagy megtiszteltetés éri iskolánkat, ugyanis ellátogat hozzánk Farkas Bertalan Tábornok úr, az első magyar űrhajós.

Farkas Bertalan előadásának időpontja: 2017. április 26. szerda 10 h

Az előadás helyszíne: Magyar Műhely ÁMK Aula épület

Az előadás nyilvános, mindenkit szeretettel várunk!

Tovább >>

Vendégünk lesz Wittner Mária

2017. február 13.

Wittner Mária előadása

2017. február 24-én ünnepeljük a Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját. Ebből az alkalomból nagy megtiszteltetés éri iskolánkat, ugyanis vendégünk lesz Wittner Mária.

Wittner Mária (Budapest, 1937. június 9. –) az 1956-os forradalom idején szabadságharcosként a Corvin közben és a Vajdahunyad utcában tevékenykedett. 1956. november 4-én a szovjet invázió során az Üllői úton aknarepeszektől megsebesült. Az ország a rendszerváltás után ismerhette meg a nevét. Az 1956-os megtorláskor halálra, később életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Az 1956-os forradalom eseményeiben az első naptól részt vett. A Magyar Rádió ostroma közben csatlakozott a harcoló felkelőkhöz. Október 24-én a Corvin közben megismerkedett Havrila Béláné Sticker Katalinnal és együtt segédkeztek a sebesültek ellátásában.

A Vajdahunyad utcai csoporthoz csatlakozva már a fegyveres összetűzésekben is részt vett. Elfoglalták a X. kerületi rendőrkapitányságot, hogy fegyvereket szerezzenek. A november 4-ei szovjet támadás során az Üllői úton repeszektől megsebesült és a Péterfy Sándor utcai kórházba került.

1957. július 16-án letartóztatták és „fegyveres szervezkedésben való részvétel, illetve az államrend megdöntésére irányuló fegyveres szervezkedés, többrendbeli meg nem állapítható gyilkossági kísérlet, fegyveres rablás, disszidálás” miatt 1958. július 23-án, 21 éves korában első fokon halálra ítélték.

Kétszáz napot töltött börtönben halálraítéltként, a másodfokú bíróság azonban 1959. február 24-én életfogytiglanra változtatta az ítéletet. 1970. március 25-én szabadult „felszabadulásunk” 25. évfordulójának köszönhetően két másik ’56-os női elítélttel együtt.

Tovább >>