Köszöntő

Üdvözöljük honlapunkon!

A Magyar Műhely Általános Művelődési Központ 1999 óta működik. Fenntartója a Magyar Műhely Alapítvány, amely független, civil kezdeményezés. Az alapítvány felismerte és vallja, hogy a diákok esélyegyenlőségének és tehetségének gondozása érdekében a kistelepüléseken van a legtöbb tennivaló, és célként vállalta Mezőörs és környéke fiataljainak tehetséggondozását. Ennek érdekében működteti a Magyar Műhely Általános Művelődési Központ keretein belül általános iskoláját és gimnáziumát.

HírekÖsszes hír >>

Jó úton halad az új aula építése

2014. augusztus 19.

A nyár során is haladtak a készülő Esernyő-napernyő aula építési munkálatai. A Magyar Műhely Alapítvány kitartó munkájának köszönhetően hamarosan elkészül az évekkel ezelőtt megálmodott Közép-Európai Innovációs Transzferközpont központi
épülete.

Az intézmény alapfeladata a megújuló energiaforrások demonstrálása lesz, amelyben szorosan együttműködünk a győri Széchenyi István Egyetemmel.
A tervek szerint az iskola udvarán egy közel 400 m2 alapterületű bemutató
tér kerül kialakításra.

Tovább >>

Ballagási ünnepség

2014. május 15.

Meghitt hangulatú ünnepség keretében búcsúztak iskolánktól végzős diákjaink. A 11. és 12. osztály több énekkel készült erre a szép alkalomra. A műsorban elhangzott Bódás János: Ki van jelölve a helyed című költeménye Kiss Angéla 9. Ny. osztályos tanulónk előadásában, Menyes Marcell 9. A. osztályos diákunk Händl: Júdás Maccebeus című oratóriumából adta elő a győzelmi kórust.

Tovább >>

Kollégiumi focimeccs

2014. április 02.

A Magyar Műhely ÁMK Kollégium focicsapata, Cseh Dániel, Király Tamás, Figula Gábor, Nagy Péter és Filep Róbert egy barátságos labdarúgó meccsen vettek részt Töltéstaván. A kezdés jól sikerült, azonban a rutinos, összeszokott töltéstavai csapat végül felülkerekedett a kollégium csapatán.

Szép volt fiúk!

Tovább >>

Bemutatkoztunk az Apáczain

2014. április 02.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar és a Magyar Pedagógia Társaság Győr-Moson-Sopron Megyei Tagozata szervezésében iskolánk vezetősége részt vett az először megrendezett Apáczai Módszertani Délutánon, melynek fő témája a környezetei nevelés volt. Iskolánk Jó gyakorlatként bemutatta Takácsné Lipcsei Nóra előadásában a Falusi porta tanodát, illetve Filep Róbert előadásában a Közös Jövőnk környezetvédelmi versenyt. Az előadást követően lehetőség nyílt a tapasztalatcserére is.

Tovább >>

A Fertő-Hanság Nemzeti parkban jártunk

2014. április 02.

A Magyar Műhely ÁMK Katicabogarak csapata, Kemenczei Helga, Rábai Kinga és Zsédely Réka a Fertő-Hanság Nemzeti Parki X. alkalommal megrendezett Leselkedő elnevezésű természetvédelmi rendezvényének döntőjén vettek részt. A döntőben az általuk kiválasztott területet kellett bemutatni, fejlesztési tervet kellett készíteni és a fenntarthatóságot is szem előtt kellett tartani. A versenyt követően ausztriai túzoklesre indultunk. A csapatot elkísérte három ötödikes fiú is, akik folyamatosan buzdították a csapatot.
Gratulálunk a lányoknak!

Tovább >>

EseményekÖsszes esemény >>

Aktuális események 2014. június-augusztus

2014. június 13.

Osztályozó vizsgák és javító vizsgák időpontja: 2014. augusztus 26-27.

Pótvizsgák időpontja: 2014. augusztus 26-27.

Gimnáziumi ismerkedési nap: 2014. augusztus 28.

Tankönyvosztás: 2014. augusztus 28.

Első tanítási nap: 2014. szeptember 1.

Tovább >>