Köszöntő

Üdvözöljük honlapunkon!

A Magyar Műhely Általános Művelődési Központ 1999 óta működik. Fenntartója a Magyar Műhely Alapítvány, amely független, civil kezdeményezés. Az alapítvány felismerte és vallja, hogy a diákok esélyegyenlőségének és tehetségének gondozása érdekében a kistelepüléseken van a legtöbb tennivaló, és célként vállalta Mezőörs és környéke fiataljainak tehetséggondozását. Ennek érdekében működteti a Magyar Műhely Általános Művelődési Központ keretein belül általános iskoláját és gimnáziumát.

HírekÖsszes hír >>

Épül az esernyő-napernyő aula

2014. március 03.

Iskolaépületünket a közelmúltban felújítottuk. A mára kopott,
nedvesedő, málló vakolatot leverték és újravakolták, a beázó tetőrészeket
kijavították, a homlokzaton kicserélték a nyílászárókat. Lényeges szempont
volt, hogy környezetkímélő és energiahatékony módszereket és anyagokat
alkalmazzanak. A vakolat is lélegeztető és hőszigetelő anyagból készült.
Az építkezés azonban nem állt le. Jelenleg egy pályázatnak és az Alapítvány kitartó munkájának köszönhetően készül az esernyő-napernyő aulánk.

Tovább >>

Kollégiumi focimeccs

2014. április 02.

A Magyar Műhely ÁMK Kollégium focicsapata, Cseh Dániel, Király Tamás, Figula Gábor, Nagy Péter és Filep Róbert egy barátságos labdarúgó meccsen vettek részt Töltéstaván. A kezdés jól sikerült, azonban a rutinos, összeszokott töltéstavai csapat végül felülkerekedett a kollégium csapatán.

Szép volt fiúk!

Tovább >>

Bemutatkoztunk az Apáczain

2014. április 02.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar és a Magyar Pedagógia Társaság Győr-Moson-Sopron Megyei Tagozata szervezésében iskolánk vezetősége részt vett az először megrendezett Apáczai Módszertani Délutánon, melynek fő témája a környezetei nevelés volt. Iskolánk Jó gyakorlatként bemutatta Takácsné Lipcsei Nóra előadásában a Falusi porta tanodát, illetve Filep Róbert előadásában a Közös Jövőnk környezetvédelmi versenyt. Az előadást követően lehetőség nyílt a tapasztalatcserére is.

Tovább >>

A Fertő-Hanság Nemzeti parkban jártunk

2014. április 02.

A Magyar Műhely ÁMK Katicabogarak csapata, Kemenczei Helga, Rábai Kinga és Zsédely Réka a Fertő-Hanság Nemzeti Parki X. alkalommal megrendezett Leselkedő elnevezésű természetvédelmi rendezvényének döntőjén vettek részt. A döntőben az általuk kiválasztott területet kellett bemutatni, fejlesztési tervet kellett készíteni és a fenntarthatóságot is szem előtt kellett tartani. A versenyt követően ausztriai túzoklesre indultunk. A csapatot elkísérte három ötödikes fiú is, akik folyamatosan buzdították a csapatot.
Gratulálunk a lányoknak!

Tovább >>

Cserkész-toborzót tartottunk

2014. március 20.

A múlt hónapban cserkész-toborzás zajlott a 7. -12. osztályos diákok körében. A cserkészetről a 708-as Rómer Flóris cserkészcsapat vezetője és egyik segédtisztje, Papp Zoltán és Módl Noémi meséltek.

Tovább >>

EseményekÖsszes esemény >>

Diákistentiszteletek rendje

2013. december 28.

A Diákistentiszteletek rendje a tavaszi időszakban a következő:

2014. március 30. este 6 óra

2014. április 27. este 6 óra

2014. május 25. este 6 óra

Tovább >>

Aktuális események

2014. március 04.

2014. március


• 2014. március 12. Nyílt nap Gergely járás
• 2014. március 14. Nemzeti ünnep megemlékezés
• 2014. március 30.  este 6 órai kezdettel Diákistentisztelet
• 2014. március 26. 16 óra Népfőiskolai előadás- FIGYELEM! Az előadás Molnár V. József betegsége miatt elmarad!

Tovább >>