Köszöntő

Üdvözöljük honlapunkon!

A Magyar Műhely Általános Művelődési Központ 1999 óta működik. Fenntartója a Magyar Műhely Alapítvány, amely független, civil kezdeményezés. Az alapítvány felismerte és vallja, hogy a diákok esélyegyenlőségének és tehetségének gondozása érdekében a kistelepüléseken van a legtöbb tennivaló, és célként vállalta Mezőörs és környéke fiataljainak tehetséggondozását. Ennek érdekében működteti a Magyar Műhely Általános Művelődési Központ keretein belül általános iskoláját és gimnáziumát.

HírekÖsszes hír >>

Versenyfelhívás - Közös Jövőnk Környezetvédelmi Verseny

2014. november 04.

Versenyfelhívás
„Közös Jövőnk” környezetvédelmi verseny 2014/2015


„Ezt a bolygót ne szennyezzétek,
Ha itt, vagy bárhol is éltek,
Ezt a Földet vigyázzátok, féltsétek.”
Szent-Györgyi AlbertCélcsoportja: általános iskolák, 6 vagy 8 osztályos gimnáziumok 13-14 éves tanulói, azaz a 7-8. évfolyam. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Szervező: Magyar Műhely ÁMK a Széchenyi István Egyetem közreműködésével
A verseny felépítése
A verseny három fordulóból áll. Minden nevező csapat eljuthat a III. fordulóig, ha az első kettőt lelkiismeretesen, gondosan teljesíti. Felhívjuk a figyelmet, hogy az internetről „összeollózott” dolgozatokat nem tekintjük lelkiismeretes munkának.
Amennyiben SNI tanulókból álló csoport is jelentkezik a versenyre, biztosítjuk számukra a többlet időkeretet a feladatok megoldása során, az egyenlő bánásmód biztosítása érdekében.

Tovább >>

Cserkészet az iskolában

2014. november 27.

Iskolánkban, 2014 márciusában egy őrssel indult el a cserkészet. Jelenleg még a győri 708.sz. Rómer Flóris Cserkészcsapathoz kapcsolódva végezzük munkánkat.

„A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúságnevelő mozgalom, amely a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma. A világon 6 ország kivételével mindenütt jelen van – a több mint 30 millió cserkész egy közös célért dolgozik: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak. A Magyar Cserkészszövetség tagja a Cserkészmozgalom Világszervezetének (World Organziation of the Scout Movement), amely az ENSZ tanácsadó tagja. A Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 8000 cserkész tevékenykedik, az ország minden megyéjében. ” Így fogalmazza meg a cserkészet lényegét a Magyar Cserkészszövetség.

Tovább >>

Ballagási ünnepség

2014. május 15.

Meghitt hangulatú ünnepség keretében búcsúztak iskolánktól végzős diákjaink. A 11. és 12. osztály több énekkel készült erre a szép alkalomra. A műsorban elhangzott Bódás János: Ki van jelölve a helyed című költeménye Kiss Angéla 9. Ny. osztályos tanulónk előadásában, Menyes Marcell 9. A. osztályos diákunk Händl: Júdás Maccebeus című oratóriumából adta elő a győzelmi kórust.

Tovább >>

Kollégiumi focimeccs

2014. április 02.

A Magyar Műhely ÁMK Kollégium focicsapata, Cseh Dániel, Király Tamás, Figula Gábor, Nagy Péter és Filep Róbert egy barátságos labdarúgó meccsen vettek részt Töltéstaván. A kezdés jól sikerült, azonban a rutinos, összeszokott töltéstavai csapat végül felülkerekedett a kollégium csapatán.

Szép volt fiúk!

Tovább >>

Bemutatkoztunk az Apáczain

2014. április 02.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar és a Magyar Pedagógia Társaság Győr-Moson-Sopron Megyei Tagozata szervezésében iskolánk vezetősége részt vett az először megrendezett Apáczai Módszertani Délutánon, melynek fő témája a környezetei nevelés volt. Iskolánk Jó gyakorlatként bemutatta Takácsné Lipcsei Nóra előadásában a Falusi porta tanodát, illetve Filep Róbert előadásában a Közös Jövőnk környezetvédelmi versenyt. Az előadást követően lehetőség nyílt a tapasztalatcserére is.

Tovább >>

EseményekÖsszes esemény >>

Aktuális események 2014. június-augusztus

2014. június 13.

Gimnáziumi ismerkedési nap: 2014. augusztus 28.

Tankönyvosztás: 2014. augusztus 28.

Első tanítási nap: 2014. szeptember 1.

Tanévnyitó ünnepség: 2014. augusztus 31. 17 h

Tovább >>

Aktuális események 2014. november

2014. november 07.

November


2014. november 3. Őszi szünet utáni első tanítási nap

2014. november 19. A 8. osztályos tanulók szüleinek tájékoztatása a felvételi rendszerről

2014. november 19. Nyílt nap a gimnáziumban 2-3-4. óra

2014. november 21. Nyelvi felmérés adatok küldési határideje

2014. november 23. 17 óra Közös áhitat

Tovább >>