Diákélet

Diákjaink életét változatossá teszik azok az események, melyeket egyrészt az osztályok szerveznek maguknak, másrészt amit az iskola tud nyújtani. Az ALSÓS osztályok nem rendelkeznek annyi szabadidővel, mint FELSŐS társaik, így nekik megmaradnak az ünnepek, az iskolai rendezvények, melyeken szívesen és örömmel vesznek részt.

Sportkör


Iskolánk nem rendelkezik tornacsarnokkal, mégis számos lehetőséget tud kínálni a gyermekeknek. Az egyik legnépszerűbb az asztalitenisz, melyet a foci és kispályás játékok követnek. Lehetőségek vannak társasjátékok használatára is. A játékok között vannak kártyajátékok, sakkok, dominók és memóriajátékok, társasjátékok és képességfejlesztő eszközök.

Sportkörön belül lehetőség nyílik más sportok kipróbálására, ilyenek az úszás és a korcsolyázás.

Kirándulások


Fontosnak tartjuk gyermekeinkkel megszerettetni a természetet, ennek egyik nagyon fontos és kedvelt eszköze a kirándulás, a túrázás. A kicsik is élvezik ezeket a túrákat, ahol  megismerik a természet, az erdő rendjét, megtanulják, hogyan kell viselkednie egy kultúrált embernek.

Kirándulásaink elsődleges célja Magyarország. Hisszük és valljuk, hogy hazánk tájait megismerve kell megszerettetni a természetet, ráébreszteni a gyermekeket arra, hogy gyönyörű hely az országunk.

Könyvtár


A könyvtárat délutánonként lehet  felkeresni. Könyvtárosunk, Adri néni, tőle lehet könyvet kérni, kölcsönözni, szívesen ajánl mindenkinek egyéni olvasnivalót. A könyvtárban éppúgy megtalálhatók a lexikonok, mint a kötelező olvasmányok, a szótárak és a szépirodalom.

A könyvtárnak van olvasóterme, ahol szabadon lehet olvasgatni, halkan beszélgetni. Könyvtárfejlesztési pályzatunk részeként a könyvtár előterében számítógépek is rendelkezésre állnak.

Népitánc

 

Iskolánkban a diákoknak kötelező népitánc-oktatás van. Elsőtől egészen a hatodik osztályig a diákok órarendi kereteken belül tanulják a népi hagyományokat. Minden héten két órájuk van a gyermekeknek. Együtt van az 1-2. osztály, a 3-4. osztály, valamint az 5-6. osztály is. Minden csoportnak két népitánc-tanár együtt tartja az órákat.

Iskolai élet

 

Diákönkormányzat

Iskolánkban működik Diákönkormányzat, melynek minden iskolai osztályból vannak delegált tagok. Iskolánk két pedagógusa Vass-Bereczk Anita és Sarkadi Richárd segíti a diákok munkáját, illetve képviseli a pedagógusok véleményét.

A diákönkormányzatnak feladatai közé tartozik a házirend véleményezése és kiegészítése, a hulladékgyűjtés megszervezése, iskolai rendezvényekben való tevékeny részt-vállalás.

A diákönkormányzat kiemelt szerepe, hogy a diáknapot megszervezze, kezdve a helyszín kiválasztásától a tanár-diák sport-összecsapások megszervezéséig.

Vas- és papírgyűjtés

Iskolánk minden évben meghatározott napokon, egy teljes hétig gyűjtik a vasat és a papírt. A gyűjtés után a MÉH szállítja el az összegyűjtött hulladékot, amit hasznosításra visznek a győri telepükre. Az ebből befolyó pénzt a Diákönkormányzat hasznosítja. Ebből a keretből sportszereket, a diákok egészséges sportolását lehetővé tevő eszközöket vásárolnak.