Nevelés

Az iskolaotthonos/napköziotthonos rendszer egyik előnye, hogy a gyermeket a megadott időpontok között (7.55-15.00 illetve 7.55-16.00) foglalkoztatja. Ebben ugyanúgy benne szerepel a sok gyakorlás, a differenciálás, mint a szabadidős tevékenység, a mindennapos mozgás lehetősége.

Differenciált oktatás

 

Szakrendszerű tanítás

 

Iskolánk hangsúlyt fektet arra is, hogy ne csak az úgynevezett modern tananyaggal ismertesse meg a gyermekeket, hanem lehetőséget nyújtson nekik arra is, hogy a természetes anyagokat is kipróbálja, felhasználja egyéni elképzeléséhez.
A technika és a kézműves tevékenységeken belül a gyermekek felhasználják a kukoricaszár (szár, csuhé, haj) adta anyagokat, a gesztenyét, diót, tököt, babot, stb. Így nemcsak a természethez való viszonyuk alakul, de kézügyességük és érdeklődési körük is szélesedik.
 (kép)


ZeneoktatásAz ember életéhez éppúgy hozzátartozik a művészetek ismerete, mit az alapvető matematikai, irodalmi ismeretek. Nálunk nemcsak elméletben tanulnak erről a gyerekek. Lehetőségük van, hogy kedvenc tanárjuktól tanulják meg a gitározás, furulyázás alapjait, így fejlesztve önmagukat.
Mindazoknak, akik más hangszer használatát szeretnék megtanulni, lehetőséget biztosít az iskola. A Harmónia Művészeti KHT zeneiskola közreműködésével lehetőség van gitár, szintetizátor, zongora tanulására. Ezt a lehetőséget térítés ellenében vehetik igénybe diákjaink. A zeneiskola tanárai helyben tartják meg óráikat, és a vizsgákat követően bizonyítványt is kapnak a gyermekek.

(kép)


Népitánc-oktatásMagyar hagyományaink megőrzése érdekében iskolánkban a gyermekek a 3-4, valamint az 5-6. osztályokban népitáncot tanulnak. A gyermekek nemcsak a táncot tanulják, hanem a ritmust, a mozgásokat, az énekeket is elsajátítják. Megtanulnak kiállni a színpadra, hiszen sok ünnepségen bemutatják tudásukat.
Erről a tudásról természetesen számot is kell adniuk. A vizsga -csakúgy, mint az oktatás- mindig helyben történik, és erre az eseményre hivatalosak a szülők is. A népitánc-oktatást végző intézmény az elvégzett szintről bizonyítványt ad.

(kép)