Diákönkormányzat

Beszámoló az „Adj egy ötöst!”
programról


A tavalyi tanévben hallottunk a Salva Vita Alapítvány által meghirdetett „Adj egy ötöst!” programról. A program célja, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményen keresztül ismerkedjenek meg fogyatékossággal élő emberekkel. A program keretein belül folyik egy kutatás is, melyben az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Kar is közreműködik. A kutatás pedig egy attitűd vizsgálat, mellyel a program hatékonyságát igyekeznek mérni a kutatók.
A programtervet Farkasdi-Sáhó Katalinnal készítettük el. Az érzékenyítő napot úgy képzeltük el, hogy a 9A osztály diákjai új „sorsot” húznak. Ezáltal valamilyen sérülést, fogyatékosságot szereznek. A nap további programjaiban pedig ezzel a sérüléssel kellett részt venniük. Ennek alapján született meg a pályamű melynek programjai között szerepelt társasjátékozás, filmnézés és testnevelés óra is.
A megvalósításra 2018. szeptember 13-án került sor. A Salva Vita Alapítvány erre a napra biztosított számunkra tapasztalati szakértőket is. Papp Eszterrel ismerkedhettek meg a diákok, aki hallássérüléssel él, és Kovács Henrikkel, aki látás sérüléssel él. A szakértőink is részt vettek a feladatokban és igyekeztek hasznos információkkal ellátni a diákokat, akik csak néhány órája „szerezték” sérüléseiket.


A pályázat elbírálásának határideje: 2019. május

 

A programon készült képek a képgalériában megtekinthetők!