Ünnepeink

Ünnepeink alatt nemcsak a szorosan vett hivatalosan elismert és munkaszüneti nappal kitüntetett ünnepeket értjük. Ide tartozik a farsangi mulatság éppúgy, mint a lelki felkészülés, a Mikulásvárás és a Gergely-járás, a diáknap és a népmese napja, és lehetne folytatni a sort.

Iskolánk ünnepei közül a lelki napok emelkednek ki. A szülőkkel, gyermekekkel együtt készülünk a karácsonyra, a húsvétra, hogy megfelelő lelki feltöltődéssel tudjunk ünnepelni.

A jeles napok azokat a hagyományokat ölelik át, amiket dédszüleink, nagyszüleink is ismertek, és nem egyszer szüleink is részt vettek hasonló ünneplésben.

Az iskolai élethez kapcsolódó ünnepek közül az évnyitó-évzáró és a ballagások azok, amiket hagyományos módon megünneplünk.

Természetesen állami ünnepeinket is kiemelt módon ünnepeljük.

Lelki napok


Karácsonyi lelki nap:

Az utolsó tanítási napon tartjuk a karácsonyi lelki napunkat. Délelőtt karácsonyi ajándékok készítése, filmvetítés a program. Majd átvonulunk közösen a templomba, ahol műsorokkal kedveskednek diákjaink tanáraiknak, szüleiknek.

A program nagyon változatos szokott lenni. Karácsonyi koncert, orgonaművész, színi előadás, betlehemes játék teszi változatossá, lelkivé ezt a napot. Ezen a programon mindenki részt vesz, közösen töltjük az utolsó napot, melyre a szülők is hivatalosak.

Ádventi várakozás:

A Karácsony előtti előkészületek szerves részeivé váltak az adventi elmélkedések. Ezek a felkészülések mindig Ádvent aktuális vasárnapja utáni hétfőn, a második órában kerülnek megrendezésre.

A felkészülést mindig egy pedagógus vállalja magára. Ő dönti el, hogy mit szervez a gyermekeknek. Készülhet önállóan, illetve hívhat előadót is.

Húsvéti lelki nap:

A húsvéti lelki felkészülésünket a tavaszi szünet előtti utolsó napra, általában szerdára időzítjük. Ekkor gyermekeink -hasonlóképpen a karácsonyi felkészüléshez- ajándékokat készíthetnek, tojást festenek, hímeznek, gyöngyöt fűznek, és filmvetítéssel, meditációval készülnek az ünnepre.